αναδιαρθρωση εταιρειων Options

τις αλληλεπιδράσεις των υπαλλήλων τόσο εντός, όσο και εκτός επιχείρησης

προώθηση της τεχνολογίας αιχμής, της καινοτομίας και της ψηφιοποίησης

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να καθορίσετε εύκολα τους ανταγωνιστές του κλάδου σας, τότε λάβετε υπόψη τους έμμεσους ανταγωνιστές – εταιρείες των οποίων τα προϊόντα είναι υποκατάστατα των δικών σας. Για παράδειγμα, αν πουλάτε καινότομο εξοπλισμό κουζίνας, τότε είναι πολύ εύκολο να θεωρήσετε ότι δεν έχετε ανταγωνισμό.

Αν λοιπόν, ο βασικός παράγοντας επιτυχίας μιας επιχείρησης δεν είναι η ηλικία του ιδρυτή της, τότε ποιος είναι?

Δεν έχει σημασία το πόσο καλή είναι η ιδέα σας και ανεξάρτητα από την προσπάθεια, το χρόνο και τα χρήματα που επενδύετε, μια επιχείρηση τελικά επιβιώνει από το πόσο υγιής είναι οικονομικά.

Στόχος -κατά το Υπουργείο- είναι να αυξηθεί ο ανταγωνισμός στον τομέα των χορηγήσεων, να προσφέρονται περισσότερες επιλογές σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τη χρηματοδότηση κατανάλωσης και επενδύσεων, να διευκολυνθεί η αναχρηματοδότηση και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων και να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία σήμερα αποκλείονται.

Πόσο μοναδική είναι η προσφορά σου σε σχέση με τις ανταγωνιστικές προσφορές στην αγορά και τελικά πόσο εύκολο είναι για τους πιθανούς ανταγωνιστές σου να σε αντιγράψουν;

Παραγωγή → Θα δημιουργήσετε και θα κατασκευάσετε εσείς τα προϊόντα σας ή θα κάνετε dropshipping; Πόσον καιρό χρειάζεται για την παραγωγή των προϊόντων σας και πόσο για να φτάσουν σε εσάς; Πως θα χειριστείτε μια περίοδο στην οποία θα υπάρχει αυξημένη ζήτηση;

Στα γνωστά Προγράμματα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου προστίθενται νέα Προγράμματα για την Πολιτική Προστασία, τη Δίκαιη Μετάβαση, ένα αυτόνομο και οριζόντιο Πρόγραμμα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ενώ διαχωρίζονται τα Προγράμματα των Υποδομών Μεταφορών και του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας.

Η επιχειρησιακή αναδιοργάνωση μπορεί να ακούγεται πολλές φορές ως μια εύκολη επιχειρησιακή και λειτουργική διαδικασία αλλά στην πράξη – στην εφαρμογή αποδεικνύεται μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Το εργαλείο αυτό θα απευθύνεται σε ιδιώτες και επιχειρήσεις με «κόκκινα δάνεια» τα οποία συνδέονται ή υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν με εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο στο να γνωρίσετε το σε ποιον πουλάτε, στο αν υπάρχει ζήτηση για το προϊόν σας, καθώς και στο ποιος πουλάει παρόμοια προϊόντα ή υπηρεσίες.

Αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης από το λιγνίτη (Δυτική Μακεδονία, Μεγαλόπολη) here καθώς και τις ενεργειακές ανάγκες των νησιών.

Οικονομολόγος, Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με γνωστικό αντικείμενο τη Διοίκηση των Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *